Muutin Hattulaan 2012

IMG_0355-normal.jpg

Talo on täynnä muistoja, omia muistoja ja suvun muistoja. Kivistön perhe rakennutti tämän itselleen 1930-luvulla. Raimo Kivistö vieläkin muistaa miten hän saa maalia ihoonsa kun pienenä poikana juoksenteli talon maalausvaiheessa liian lähellä seinäpintaa. 1944 Puskalan Paavo ja Siviä, isovanhempani ostivat talon muuttaessaan Virroilta Hattulaan. Alkuperäinen suunnitelma muuttaa koko perheen kanssa Petsamoon poistui, koska Suomi menetti käsivartensa Venäjälle. Petsamossa olivat olleet jo isoisäni sekä kaksi vanhinta lasta Toini ja Reijo.

Toini meni naimisiin Veikko Kamppisen kanssa ja asettui Hämeenlinnaan. Muut lapset Reijo, Pentti, Jorma sekä äitini Maija tulivat tähän taloon. Äitini ja isäni hääjuhlat on juhlittu tässä huushollissa. Yhdessä vaiheessa alakerrassa asui kaikki kolme veljestä morsiammineen. 1960-luvun alussa enoni Pentti osti talon ja asui vaimonsa ja kolmen lapsen kanssa alakerrassa, mummun ja vaarin asustaessa yläkerrassa. Talossa on monesti asunut kahden kerroksen väkeä erilaisilla kokoonpanoilla.  Välillä eno asui alakerrassa ja serkkuni yläkerrassa, välillä eno asui yläkerrassa ja toinen serkkuni lapsineen alakerrassa.

 

IMG_4287-normal.jpg

Nyt yläkerrassa asuvat kissat herra Mailou ja leidi Pushkina. Yläkerrassa on myös tyttäreni omaisuutta hänen kiertäessään maailmaa, juuri nyt Kambodzassa. Alakerta on mm. koirien valtakunta, Kuukkeli ja Wendy sekä allekirjoittanut.

Talo on muistojen talo, mutta myös elämän talo. Täällä eletään hitaasti, hissukseen, rauhassa nautiskellen, juodaan kahvia, katsellaan omenapuita

IMG_0174-normal.jpg

Tuntuu että vahvimmin muuttuvat vain vuodenajat.

IMG_1051-normal.jpg